Elica - Toekomst zit in de lucht

Het begon allemaal met de intuitie van Ermanno Casoli, die in 1972 zijn eerste afzuigkap maakte. Sindsdien zijn we nooit opgehouden technologische knowhow en design te combineren, met slechts één doel voor ogen: het uiterlijk van afzuigkappen over de hele wereld radicaal te blijven veranderen. Vandaag de dag zijn we in veel landen aanwezig, van Amerika tot Azië, en we zijn trots op onze italiaanse roots en onze internationale visie. Een bedrijfscultuur die altijd gericht is op innovatie. De luchtkwaliteit en zijn oneindige schakeringen, de unieke Made in Italy-stijl: dat is wat ons inspireert, wat ons altijd naar de toekomst zal leiden.

Elk creatief proces begint met een visie. Een nieuwe invalshoek die het normale op zijn kop zet. De kap wordt verticaal en ergonomisch, hij hangt als een schilderij aan de muur en wordt een uniek object met een minimalistisch ontwerp. Hij geeft extra flair aan de keukenomgeving door zichzelf opnieuw uit te vinden als een meubelstuk, om vervolgens een verassend en spannend lichtpunt te worden. Verbazen betekent dat je een eenvoudig huishoudtoestel als een afzuigkap transformeert in iets verassends, functioneel en wonderbaarlijk anders, in één woord: Visionair.

The High Life Company

Design is het uniforme element en de leidende denkwijze voor het gehele Elica assortiment. Met een wereldwijde erkenning voor haar vérgaand innovatieve modellen, transformeert de Elica afzuigkap ook uw keuken tot een unieke omgeving. Centraal in het hele product assortiment staan de "Collection" producten die zijn ontwikkeld in een unieke samenwerking met David Lewis. Hij verrast de wereld al ruim 35 jaar lang met zijn ontwerpen (o.a. voor het befaamde B&O). Tegenwoordig zijn de Elica producten dan ook veel meer dan alleen afzuigkappen voor in de keuken. Het zijn items met een geheel eigen finesse en persoonlijkheid geworden, die de omgeving kunnen definiëren waarin ze worden toegepast. Elica geeft feitelijk vorm aan lucht.

Het Elica Design team heeft vele producten ontwikkeld die over 50 jaar nog steeds een lust voor het oog zullen zijn. Aandacht en zorg bij de afwerking, ook dat vormen basisprincipes bij Elica. De subtiele combinatie van de diverse toegepaste materialen resulteert in een perfecte samensmelting tussen industriële productie en verfijnd vakmanschap. Elica investeert met veel toewijding in eigen technisch onderzoek, waarbij continu gezocht wordt naar nieuwe en vooruitstrevende oplossingen.

getimage_z6StdUB.x800.jpg

nikola-tesla-one-compasso_1295x604.jpg

Elica Nikolatesla

We hebben altijd al producten gemaakt die makkelijk kunnen worden geïnstalleerd, gebruikt en gereinigd, maar met NikolaTesla zijn we een stap verder gegaan en hebben we een afzuigvlak met een unieke intelligentie gecreëerd. Het is volledig automatisch, onderscheidt de soorten damp en het type koken en stelt autonoom de meest geschikte zuigkracht in. Eventjes aanraken is het enige wat nodig is om alles perfect te maken. Bij Elica zetten we ons in om onze klanten maximaal comfort te bieden en hun keukenbeleving te transformeren in een steeds meer boeiende ervaring.