aXiair: een Nederlands topproduct


aXiair produceert in eigen beheer een geheel eigen lijn afzuigkappen cq. wasemkappen onder haar eigen merknaam "aXiair", waarmee de absolute top van de keukenmarkt wordt bediend. Er worden zowel standaard als klantspecifieke componenten gebruikt waardoor veelal sprake is van maatwerk. Het is een geheel eigen product, vervaardigd op basis van een eigen design. Deze afzuigkappen worden stuk voor stuk - grotendeels met de hand - in haar eigen fabriek door aXiair vervaardigd. Samen met haar toeleveranciers heeft aXiair de gezamenlijke kennis en ervaring vertaald naar het huidige aXiair product; de absolute top in wasemschouwen ten behoeve van particuliere keukens;  een nieuwe generatie wasemkappen met een geheel eigen dimensie. Het design, de functionaliteit en de uitvoering van de aXiair wasemschouwen zijn van hoge klasse.

Het gaat feitelijk om maatwerk producten, er zijn geen grote series, ze worden per stuk gebouwd, het zijn veelal dan ook unica. Door het gebruik van verschillende technieken, vooruitstrevende technologieën en de hoogste kwaliteit materialen is van iedere aXiair wasemschouw, qua design en specifieke kenmerken, samen met u iets heel bijzonders te maken. Kortom: een kwalitatief buitengewoon hoogwaardig product dat wordt pasgemaakt op en voldoet aan alle mogelijke wensen van de terecht veeleisende klant.

Actuele modellen

Er zijn vanaf het modeljaar 2013 enkele nieuwe zeer complete modelreeksen aXiair wasemschouwen in productie; de Alaro en de Axiro; in de loop van 2014 verschijnen er nog meer ontwerpen zoals de Aledo en DME plafondinbouw- en DMU onderbouwmodellen en "kopvrij" uitvoeringen.

Alle actuele modellen zijn voorzien van veelal dimbare warm-witte LED-verlichting en leverbaar in standaard breedtes van 90 tot en met 210 centimeter (waarbij het model Alaro als maatwerk, op uw aanvraag en met relatief korte levertijden, in afmetingen tot 300 en zelfs in een aantal gevallen tot 400 cm breed mogelijk is).

De aXiair wasemschouwen worden standaard geleverd in roestvaststaal 304 fijn geborsteld, maar kunnen desgewenst en tegen meerprijs ook gemoffeld worden in alle denkbare RAL-kleuren, waaronder ook diverse metallic uitvoeringen.

Axiair4.jpg

De fraaie aXiair bediening

Extra veel comfort en mogelijkheden wordt u geboden met de speciale Sensi-aXi bediening:

  •  het Sensi-aXi bedieningspaneel van de aXiair wasemschouwen is voorzien van diverse (instelbare) functies en led indicatie
  •  activering van elke gewenste functie door slechts een lichte aanraking
  •  alle functies zijn door de gebruiker zelf eenvoudig te programmeren
  •  0 - 9 snelheidstanden; de maximum, nominaal- en minimum snelheid is eenvoudig instelbaar
  •  dimbaarheid functie t.b.v. de warm-witte aXiair LED-verlichting
  •  voorzien van vetfilter- en koolstoffilter indicaties met signalering na respectievelijk 30 en 120 draaiuren (zelf instelbaar en te resetten)
  •  naloopventilatie met instelmogelijkheden van 3 tot 27 minuten
  •  geheel vlak ingebouwd en daardoor een zeer hygiënisch, simpel en snel te reinigen oppervlak van het bedieningpaneel
  •  door het ontbreken van bewegende onderdelen is de bediening vergaand storingsongevoelig

De unieke brandveilige aXiair Turbulair wervelstroom vetfilters
Professionele, efficiënte, mooie, exclusieve en vlamdoorslagvaste aXiair Turbulair© vetfilters:

Naast de voor de hand liggende functie van het onttrekken van olie- en vetdeeltjes uit de lucht bestaat er steeds meer aandacht voor het design van de vetfilter. Doordat de voor aXiair exclusief vervaardigde Turbulair© rvs vetfilters geheel uit hoogwaardig bestekkwaliteit 18/10 roestvaststaal worden vervaardigd, zijn ze fraai om te zien en daarnaast ook volledig vaatwasserbestendig. Bij deze zgn. “wervelstroomfilters” of ook wel “labyrint” filters, wordt de luchtstroom verplaatst door een labyrint van rvs filterlamellen; vanwege de geforceerde centrifugale werking blijft het grootste deel van de vet- & oliedeeltjes achter in de onderste “lamelgootjes” van de filter. Groot voordeel van deze unieke wijze van luchtreiniging is dat ook bij sterk vervuilde filters vrijwel geen extra luchtweerstand ontstaat; tevens zijn de vetfilters door het unieke ontwerp als enige vetfilter op de huishoudelijke markt vlamdoorslagvast (UL-keurmerk)! Bij normaal gebruik en onderhoud worden de goede werking en de levensduur van de filter levenslang gegarandeerd.

aXiair_Turbulair-filter_hor.jpg

De aXiair Domaplasma® modellen
De modellen Alaro en Axiro zijn desgewenst ook leverbaar in de powered by Domaplasma® (PN) uitvoering.

Het model Aledo (120x60cm plafondunit) is standaard reeds uitgevoerd met een geïntegreerde DomaplasmaNG unit.

DomaplasmaNG plasmatechnologie doorstaat de zwaarste normen!

Recent is de door aXiair ontwikkelde DomaplasmaNG technologie door het meest vooraanstaande Europese keuringsinstituut VDE volgens de zwaarste DIN-normen zeer langdurig en intensief gekeurd en in afgesloten speciale ruimtes tot het uiterste beproefd. Het officiële resultaat: de DomaplasmaNG apparatuur is geheel emissievrij en daarmee volledig veilig verklaard.

DomaplasmaNG is hiermee de eerste en enige in afzuigkappen toe te passen geurverwijderende plasmatechnologie met officieel bewezen ZERO-emission!