Elica - Roadshow in Nederland

10 november 2021 | aXiupdate, Persberichten

PERSBERICHT 25-3-2022

Elica stelt focusproducten voor met Roadshow in Nederland.

De grote Showtrailer, een luxueuze bus die tot mobiele showroom werd omgebouwd met plaats voor 150 personen, strijkt op 25/4, 29/4 en 12/5 neer in Eindhoven, Zwolle en Amsterdam.

Elica Roadshow in Nederland

HAREN –

Het Italiaanse Elica, de grootste producent van innovatieve design afzuigkappen en kookplaten met geïntegreerde afzuiging, bezoekt acht grote steden in België en Nederland om haar nieuwste producten te showen. De grote Showtrailer, een luxueuze bus die tot mobiele showroom werd omgebouwd met plaats voor 150 personen, strijkt neer in Nederland. De keukenvakhandel, keuken- en interieurbouwers, architecten en andere professionals kunnen kennis maken met de innovatieve nieuwigheden die Elica ook in de Benelux op de markt brengt.

Met vijftig jaar ervaring op de teller is Elica wereldleider in de productie van afzuigkappen -en kookplaten met afzuiging. In Europa is Elica volgens data van GfK het toonaangevende merk (op vlak van volume en waarde) in de categorie van de afzuigkappen, en top drie op het gebied van kookplaten met afzuiging. Elica nodigt keukenverkopers, architecten en andere professionals uit om de producten tijdens een exclusieve roadshow en showcase te komen bekijken en aanraken.

Alle producten zijn vervaardigd uit innovatieve materialen en beschikken over het verfijnde design en de hoogwaardige prestaties die Elica kenmerken. De inductiekookplaten NikolaTesla, de ingebouwde afzuigkappen en de gloednieuwe, innovatieve en mooi ontworpen Open Suite-dampkappen worden er tentoongesteld.


NikolaTesla

De NikolaTesla kookplaten met geïntegreerde afzuigkap zien er niet alleen strak uit, ze zijn ook uitgerust met de meest geavanceerde technologieën. Het heeft alle voordelen van inductiekookplaten, zoals snel koken en gemakkelijk schoonmaken. Maar Elica gebruikte haar deskundigheid en ervaring om de kookplaten uit te rusten met een afzuigsysteem in het centrale gedeelte. Dit systeem levert uitzonderlijke prestaties op het gebied van geur – en rookafvoer en energie-efficiëntie en communiceert automatisch met de kookplaat zodat het meteen het ideale afzuigniveau kalibreert. De gebruiker hoeft zich dus alleen met het koken bezig te houden.

De NikolaTesla reeks omvat volgende modellen:

 • Fit: Een hele keuken in nauwelijks 60 centimeter. Dit model past in elke keuken, zelfs de kleinste, en blinkt uit in gebruiksgemak en strak design.
 • Switch: De afzuigkookplaat met onzichtbaar afzuigelement dat wordt ingeschakeld met een eenvoudige toets. Krachtig, volledig automatisch en uiterst stil.
 • Libra: Deze kookplaat is op drie vlakken innovatief, aangezien het de eerste plaat is die kookt, afzuigt én weegt met geïntegreerde weegschaal. Je kan het gerecht zelfs direct in de pan wegen en dat bij elke temperatuur, zodat je ingrediënten na elkaar kan toevoegen tijdens de diverse kookfasen.
 • Flame: Het eerste gaskookplaat met afzuiging. In het ontwerp van de gietijzeren elementen van het vlak komen esthetiek en functionaliteit samen, in totale veiligheid. De dichte en vlakke kruisgrills garanderen stabiliteit voor pannen van alle afmetingen en zorgen voor een gemakkelijke verplaatsing op het kookvlak. De gietijzeren afdekking van de filterzone zorgt voor een praktisch werkblad. Dankzij de steun voor de wokpan, verkrijgbaar als accessoire, biedt de Nikolatesla Flame kookoplossingen voor iedereen.
 • One: Winnaar van de 25e editie van de Compasso D’oro ADI, combineert de meest geavanceerde technologieën voor het afzuigen van geuren en dampen van onderaf met het onderscheidende design dat zo kenmerkend is voor Elica.
 • Prime: De stevige en sterke gietijzeren grill combineert design met de functies voor het opvangen van geuren en dampen met een praktisch werkblad.

Plafond afzuigkappen

Bij de meest recente interieurs zie je vaak hoe de keuken wordt opgenomen in de leefomgeving. Om totale rust in het interieur te creëren worden apparaten vaak weggestopt zodat ze opgaan in het interieur. De plafondafzuigkappen komen hiervoor perfect in aanmerking. De plafond afzuigkappen van Elica gaan helemaal op in de oppervlakken waarin ze geplaatst zijn. Ze zijn ontworpen om aan de behoeften van iedere installatie te voldoen. Verlichting speelt telkens een belangrijke rol, zowel functioneel als om sfeer te creëren. Bovendien garanderen de afzuigkappen hoge prestaties en de best mogelijke verlichting dankzij de dimbare leds en de functie waarbij je de warmte van het licht kan aanpassen.

De plafond reeks omvat verschillende modellen:

 • Illusion: De overschilderbare oplossing die als een echte illusie in het plafond verdwijnt. Zo merk je de afzuigkap amper op.
 • Skydome: Een ingebouwde afzuigkap zoals een dakraam die enkel opvalt dankzij strakke maar subtiele lijnen en een groot lichtpaneel. Functioneel, esthetisch en performant.
 • Lullaby@: Een echt architectonisch project dat dankzij de materialen en het licht een warme sfeer creëert in de keuken. Extra legplanken bieden oneindig veel mogelijkheden voor personalisering. Lullaby@ maakt deel uit van de Elica Connect Range (App + Voice Control).

Open Suite

Een van de meest innovatieve oplossingen van Elica voor de herinrichting van de keuken. Dankzij zijn unieke en onmiddellijk herkenbare stijl wordt de modulaire structuur van de Open Suite een integraal onderdeel van een multifunctionele omgeving. Het is een decoratieve en praktische oplossing, die kan worden aangepast met verschillende legplanken naar keuze. Aan de hand van twee basisconfiguraties van 80 of 160 cm (wand- of eilandversie) kan je je eigen compositie samenstellen door toevoeging van afzuigmodules, lichtpanelen en een ruime keuze aan legplanken: glazen (lichtkleurig of smoke), metaal, draadnet en notenhout, of laat een legplank maken in dezelfde stijl van de keuken met behulp van de lijst die beschikbaar is als accessoire.

Een ontmoeting tussen professionals

Deze Roadshow maakt deel uit van het internationaal plan van Elica om de activiteiten in heel Europa te versterken.

Tijdens deze tournee door Nederland zal Elica met haar vertegenwoordigers bijeenkomen om haar visie op het merk te delen. Bij deze gelegenheid krijgen de gasten meer info over de nieuwe producten en worden er Italiaanse show-cooking sessies georganiseerd.

Het schema van de Roadshow:

Datum – Stad:

 • 25/4 -> Zwolle
 • 29/4 -> Amsterdam
 • 12/5 -> Eindhoven

De apparaten die gepresenteerd worden:

Boxin No Drip, Hidden 2.0@, Rules BL/A/90, Haiku WH, Aplomb, Super Plat, Open Suite 160, Flame, Libra, Switch, Fit, Hilight-X WH, Skydome, Illusion Black, Lullaby WOOD, Wave UX, Interstellar, Ikona Light

Zin om langs te komen op de roadshow met Italiaanse showcooking demonstraties en kennis te maken met het aXiair en Elica-team?

Geef ons dan zeker een seintje!

aXiair bv is exclusief importeur van Elica apparatuur voor Nederland.

Aanmelding

KLIK HIER EN MELD U AAN VOOR AMSTERDAM, ZWOLLE OF EINDHOVEN

Download de Elica Roadshow

Elica Roadshow