Elica permanente Showroom @ IDF34 Löhne

13 september 2024 | aXiupdate, Persberichten

PERSBERICHT 13-09-2024

Ervaar de toekomst

Elica opent de deuren van haar permanente showroom tijdens de Küchenmeile 2024, die plaatsvindt van 21 tot en met 26 september 2024, van 9.00 tot 18.00 uur.

Elica LHOV

Elica onthult o.a. de LHOV 3-in-1 kooktoestel

Nieuw apparaat combineert kookplaat, afzuigkap en oven in één ontwerp.

De Italiaanse fabrikant Elica heeft voor het eerst zijn nieuwe LHOV-ontwerp gepresenteerd, waarbij een kookplaat, afzuigkap en oven in één apparaat worden gecombineerd en gebruik wordt gemaakt van een enkele gebruikersinterface.

Het concept en ontwerp zijn bedacht door Elica’s Chief Design Officer Fabrizio Crisà. Volgens het merk creëert deze nieuwste toevoeging een nieuwe categorie in huishoudelijke apparaten. Elica stelt dat de naam LHOV verwijst naar de drie essentiële keukenelementen (kookplaat, oven, ventilatie), maar ook naar de 'liefde' die heeft geleid tot de combinatie van deze elementen in één product, voor het eerst in de geschiedenis.

Elica_LHOV_awards


De kookplaat van LHOV bevat vijf kookzones

Het ontwerp omvat een aantal belangrijke innovaties. Allereerst verwijdert het afzuigsysteem automatisch dampen en geuren, niet alleen van de kookplaat, maar ook van de oven, zowel qua lucht die tijdens het koken uit de bovenrand vrijkomt als de damp die vrijkomt wanneer de ovendeur wordt geopend.

De LHOV-oven is ook breder dan een standaard oven, wat een groter kookoppervlak op één niveau biedt, zonder meerdere rekken te hoeven gebruiken, wat resulteert in gelijkmatigere kookresultaten. De kookplaat van LHOV bevat vijf kookzones, dankzij de zijdelingse plaatsing van de luchtinlaatventielen.

Elica_LHOV_Mailand_3-in-1-Backofen_Dunstabzug-7-1-1011x1024.jpg



Alles vanuit één touchscreen display te bedienen

Francesco Casoli, voorzitter van Elica, zei: "We staan voor een echte revolutie die stevig geworteld is in onze pijlers: design, creativiteit, innovatie en kwaliteit. Mijn vader, Ermanno, was een visionair en ontwikkelde de markt voor afzuigkappen. Met dezelfde innovatieve geest, bevestigen we onszelf, vijftig jaar later, als pionier in de industrie, en bieden we onze klanten een nieuwe ervaring van de huiselijke ruimte en, in het bijzonder, van het koken.

LHOV-oven-_-Interview-with-Fabrizio-Crisa-_-Elica-4.jpg.webp



"Het bedrijf is nu sterker om verdere uitdagingen zowel op de markt als in het onderzoek naar nieuwe producten aan te gaan. Ik ben erg trots om een product, LHOV, te presenteren dat alle waarden van Elica uitdrukt en zal bijdragen aan het versterken van onze wereldwijde leiderschap."

www.elica.com

aXiair bv is exclusief importeur van Elica apparatuur voor Nederland.