Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur - zaterdag op afspraak. 

Nieuws

aXiair is exclusief distributeur van Elica, Faber afzuigkappen en Domaplasma luchtzuivering techniek. Daarnaast ontwikkelt & produceert aXiair eigen (maatwerk) afzuigkappen.

Faber, het topmerk afzuigkappen, nu opnieuw verkrijgbaar in Nederland

vanilla2De absolute topreeks afzuigkappen van het “made in Italy“ merk Faber, wereldleider in de productie van schouwkappen, wordt vanaf mei 2011 exclusief in Nederland door aXiair gedistribueerd.

PERSBERICHT:

Fabriano, mei 2011. Voor het eerst zijn de topmodellen van het “made in Italy” merk Faber, sinds meer dan 50 jaren wereldleider in de productie van schouwkappen, ook via de keukenspecialisten op de Nederlandse markt verkrijgbaar. De meest luxueuze en revolutionaire producten van de Faber collectie, wereldwijd gevraagd en gewaardeerd, zullen vanaf mei 2011 exclusief op de Nederlandse markt gebracht worden door aXiair B.V., professioneel partner van Faber en erkend gerenommeerd afzuigkappenspecialist in de keukensector.

Van de F-light, de luxe plafonnière schouwkap met de nieuwe “up and down” technologie, tot het model Twist, met haar op een eivorm geïnspireerd design. Evenals het efficiënte en ecologische model Vision, de minimalistische elegantie van de Dream, de vele modellen met de SIL-K “silent key technologie” of de met de nieuwe ergonomische Feel Touch toetsen uitgevoerde Pretty: deze nieuwe, nu ook in Nederland verkrijgbare, schouwkappen behoren tot Faber’s Premium gamma. Echte juwelen die de top in design en technologie van de firma Faber tot uitdrukking brengen.

luxia_e

“Een partner als aXiair – bevestigt Riccardo Remedi, Commercial and Marketing Director van Faber – is onze uiterst belangrijke strategische keuze om alle mogelijkheden, die de Nederlandse markt biedt, te kunnen benutten en legt het accent op de sterke wens van het merk Faber om door een constante evolutie een uitbreiding op de internationale markt na te streven”. “Van het Faber topprogramma verwachten wij op basis van onze marktverkenning dat het zeker zal aanslaan in Nederland – aldus Robert de Graaf en Bert Sok, directie van aXiair B.V. – Het zijn qua design buitengewoon fraaie modellen en het functioneren, de technologie alsmede de hoogwaardige afwerking van de producten is vrijwel ongeëvenaard. De interessante prijsstelling en de goede condities voor onze dealers zullen de Nederlandse keukenmarkt zeker aanspreken.”

 

 

De fraaie Faber producten

Faber schouwkappen vormen een fraaie synthese tussen esthetiek en functionaliteit. De Faber schouwkappen worden niet alleen gekenmerkt door een made in Italy design style, maar zijn ook een garantie voor het toepassen van de beste technologieën, kwaliteit, afwerking en materiaalgebruik en daarmee voor het welbevinden in de keuken. Het streven naar design gaat steeds gepaard met de 

meest innovatieve technologieën die het mogelijk maken ieder fraai designmodel toch ergonomisch en eenvoudig in het gebruik te laten zijn.

nest

De innovatieve technologieën van de Faber schouwkappen bepalen de functionaliteit en de kenmerken van ieder model. Kenmerken zoals de nieuwe „up and down“ technologie, die wordt toegepast in de zeven exclusieve modellen van F-light serie; de sinds kort aan de markt voorgestelde plafonnière schouwkappen. De modellen Zoom, Vertigo, Chic, Nest, Kaleidos, Luxia en Vanilla zijn dubbel veelzijdig: het zijn zowel uitstekende afzuigkappen als ook buitengewoon fraaie plafonnières en dank zij het vrijwel geluidloze “up and down” mechanisme kan de schouwkap, naar gelang het gewenste gebruik, met de afstandsbediening automatisch naar het plafond of naar het kookveld bewogen worden. Met het model Luxia heeft Faber onlangs de Platinum ADEX Award 2011, de Oscar voor het Amerikaans design, gewonnen. De Platinum ADEX Award is de meest belangrijke prijs voor design in de USA die door het magazine Design Journal (één der meest toonaangevende tijdschriften voor de professionele sector), gegeven wordt.

 

twistDe modellen Vision, een elegante kopvrije schouwkap, en Pretty, beide gekenmerkt door hun Feel Touch toetsen op roestvaststaal, zijn met een driefase motor uitgerust. Deze motor geeft een energiebesparing van 50% ten opzichte van een enkelfase motor. Het model Reflex is uitgerust met het door Faber ontwikkelde exclusieve geluiddempende systeem SIL-K, waardoor het geluidsniveau aantoonbaar niet minder dan 16-voudig verminderd wordt t.o.v. niet met dit systeem uitgeruste schouwkappen. Voor de tot een geavanceerd design aangesproken consument, stelt Faber het model Twist voor, waarvan het ontwerp is geïnspireerd op de vormperfectie van een ei. Ook het model Dream, waarvan het samensmelten van glas en RVS perfect in een moderne keuken past, is bedoeld voor diegene die van een minimaal design houdt. De kleinere uitvoering, EKO XS, is met 55 cm breedte voor kleinere woningen geschikt zonder afbreuk te doen aan een fraai design.

 

Met energiebesparing als focus is het mogelijk diverse Faber schouwkappen uit te voeren met een exclusief verlichtingssysteem dat wereldwijd gepatenteerd is. Het gaat hierbij om de Velo Ledlight verlichting; een nieuwe generatie LED-spotverlichting die een optimale verlichting van de kookplaat garandeert met een verbruik per LED-spot van slechts 3 Watt; bijna 7 maal minder dan dat van een halogeenspotje van 20 Watt.

aXiair is in de 1e helft van 2012 nog druk bezig met het opbouwen van het nieuwe uitgebreide Faber deel van haar website. Totdat dit gereed is kunt u voor meer informatie de (desgewenst Engelstalige) website van Faber bezoeken vis deze directe link: www.faberspa.com